Centralværkstedet - fra værksted til smukke selskabslokaler

Det historiske jernbaneværksted i Aarhus centrum

Jernbaneværkstedet - etableret i 1862 af det engelske entreprenørfirma Peto, Brasey og Petts - står i høj grad stadig, som det gjorde dengang. Det blev opført i forbindelse med den første jernbane i Jylland, ‘Aarhus-Langå-Randers’, og i 1880 blev det til De Danske Statsbaners Centralværksted - i daglig tale Centralværkstedet.  

Det 20. århundrede

Op mod midten af det 20. århundrede udviklede det sig til at blive én af Aarhus’ vigtigste og største arbejdspladser med ca. 1.850 ansatte i 1949. Antallet af medarbejdere faldt herefter langsomt, og i 1990 blev værkstedet delvist nedlagt. DSB satte i 2009 lokalerne til salg, og siden da har Centralværkstedet været brugt til mange forskellige ting - bl.a. tøj- og møbelsalg. 

Efter en række istandsættelser og renoveringer, herunder nyt varmeanlæg, nye køkkenfaciliteter og forbedret akustik, stod Centralværkstedet i 2012 klar til at huse koncerter, events, konferencer og private arrangementer. I 2016 overtog Comwell driften af stedet. 

Nu er vores professionelle og dygtige personale efterhånden et garvet ét af slagsen, og vi er klar til at byde dit selskab velkommen.  

Jernbaneværkstedet holdt togdriften kørende, nu holder det natten ung

I DBS’ store, gamle værkstedslokaler fusionerer råt og urbant med moderne og charmerende. Midt i centrum af byen, et stenkast fra Aarhus Banegård, finder du Centralværkstedet og Smedien, der har huset mange uforglemmelige bryllupper, firmafester, konferencer og meget andet.

Centralværkstedet og Smedien er nabo til både Bruuns Galleri med gode parkeringsmuligheder, Aarhus Banegård samt Comwell Aarhus. Møde- og konferencedeltagere har altså optimale transport- og overnatningsmuligheder. Desuden er det tæt på Aarhus Lufthavn, vandflyveren til Sjælland og Molslinjen.

Faciliteter:

  • Stor gårdhave
  • Balkon i Centralværkstedet som kan bruges til lounge, velkomst, udstilling eller fotovæg
  • Mulighed for opbygning af loungeområde
  • Stuk og højt til loftet
  • Frit udsyn til åbent anretterkøkken
  • Gode anretterfaciliteter.  

Vores køkken er en fast del af dit arrangement

Vores moderne og innovative køkken brænder for sanselig gastronomi. Vi elsker at kæle for detaljerne og eksperimentere med nye og klassiske retter. Vi har både buffet og tallerkenservering, som vi kan kombinere alt efter aftale. 

Når vi serverer buffet, kommer de enkelte retter gerne i små portionsskåle. Udgangspunktet er, at der serveres mange forskellige delikatesser og retter, som tilgodeser alle gæster. Ved selskaber tilrettes maden og serveringen det enkelte arrangement, men som udgangspunkt er det tallerkenservice.

Tilpas menuen med de fleksible muligheder

Med stedets fleksible indretningsmuligheder er der plads til at lave et anderledes og indbydende set-up. Både hvad angår velkomst, middag og bar. I gården har vi bl.a. mulighed for at arrangere streetfood og grille. Uanset hvilken type forplejning, du ønsker til dit arrangement, står vores professionelle køkken klar til at levere det. Når der skal holdes stort bryllup eller firmafest, sørger vi selvfølgelig for den fulde pakke:

  • Velkomstdrink og snacks/appetitvækkere
  • 3-retters menu, husets vine, øl og vand under middagen
  • Kaffe/the og sødt samt fri bar efter middagen med husets vine, øl og vand samt long drinks
  • Natmad. 

Vin for enhver smag

Vi har altid mange dejlige flasker vin på lager, og vi har altid vine i alle priskategorier. Vi kører dog ikke med et fuldstændig fast vinkort, da vi handler ind efter udbud/efterspørgsel. Både årstid og menusammensætning er afgørende for, hvilke vine vi vælger at servere og tilbyde.