Bryllup med stjernehimmel på stenbroen i Aarhus

Om bryllup på Smedien

Lokation
Aarhus, Østjylland

Om bryllup her
Klassisk, urbant, stemningsfuldt

Max. antal gæster
150 siddende gæster

Antal værelser
Overnatning på Comwell Aarhus lige på den anden side af gaden (240 værelser)

Kuvertpris fra
 Kuvertpris: 1.324,-  

Et eksempel på jeres store dag kunne lyde således: start kl. 16 med ankomst til velkomstbobler, fri øl, vin og vand og appetitvækkere under receptionen, 3-retters middag, fri øl, vand og vin hele aftenen, kaffe/te med sødt, fri bar efter middagen med 4 slags cocktails og gængse long drinks og natmad. Festen slutter kl. 02.00 (mulighed for forlængelse). 

Brudesuite ikke inkluderet, men god pris til både jer og jeres gæster gives på Comwell Aarhus (I får bookingkode)

Bonusinfo
Egen konditor som bl.a. kan bage unikke bordkort, bryllupskage og wedding favors


Smedien er skabt til vielse og bryllupsreception

Når selskabet ankommer, måske på gåben fra kirke eller rådhus, byder vi velkommen ved højborde i vores skønne, brostensbelagte gård omkranset af paller og oliventræer. Her står I i skyggen fra et stort sejl og nyder et glas perlende bobler eller en drink. De enorme smedjedøre og okkergule tegl skaber nogle enestående muligheder for begejstrede bryllupsfotografer og flotte fotos. Og den berusende urbane vibe går rent hjem, ikke mindst på Instagram, når jeres gæster ivrigt knipser løs!

Smedien kan også lægge hus til en meget stemningsfuld vielse indendørs ved vores smukke, gamle smedejernspejs.

Men først lidt bryllupsplanlægning…

Smedien er et meget populært festlokale så vær ude i god tid, gerne et år i forvejen. Kom ned til en fremvisning og lad os tage en snak om dét bryllup I godt kunne tænke jer. Herefter modtager I et skræddersyet tilbud.

Når I har booket lokalet, tales vi ved igen til et planlægningsmøde cirka tre måneder før brylluppet. Her går vi alt fra program til menu igennem og I vælger menuen ud fra de forskellige forslag som køkkenet er kommet med.

Vores køkken er solidt plantet i bæredygtigheden og bruger kun råvarer i sæson. Og så vidt muligt økologisk. Vi får vores kød fra Troels på Grambogaard og fisk fra Vesterhavet. Og med de råvarer er det helt umuligt ikke at blive legesyg - og lækkersulten!

Det er også til dette møde vi taler om, hvad der skal være i baren og alt det andet lavpraktiske. Cirka en uge før gennemgår vi de allersidste detaljer og finjusteringer.

Hvilket festlokale skal I vælge? Og hvilken bordækning?

Smedien er ét festlokale, men sikke et lokale! Lysindfaldet fra de originale smedejernsvinduer fra gulv til loft er magisk. Og sammen med de oprindelige tværgående træbjælker hiver det historien med ind i nutidige, moderne rammer og udgør et mageløst match.

Her er højt til stukloftet, men ingen forsvinder. Vores dygtige blomsterdekoratør har skabt et smukt og levende loft af skønne, grønne sukkulenter. Og flotte FLOS gør dét, de er bedst til med store, skulpturelle lamper.

Midt i vores festlokale har vi en dekorativ smedejernspejs, som desværre ’kun’ er til pynt, men tilfører lokalet en hyggelig, intim stemning. Og pejsen pynter vi selvfølgelig med masser af bloklys.

Vi anbefaler runde borde med 7-9 gæster ved hvert bord og dækker op med hvide stofduge og -servietter, bloklys og stentallerkener som giver en smuk kontrast til de lyse omgivelser.

Lokalet har flere muligheder for opdeling i mere intime rum. Fra festlokalet er her direkte udgang til vores gårdhave med bålfade, lyskæder, fakler og terrassevarmere. Og overdækket med sejl.

Bordpynt og dekoration

I er naturligvis velkomne til at pynte borde og lokale som I vil. Vi samarbejder med blomsterdekoratør Lykke Blomster, som har sin egen blomsterplantage med sæsonblomster i Skrydstrup. Hun kender lokalet og ved, hvad der tager sig godt ud. Og lyset i loftet kan ændres så de passer til temaet i jeres bryllupsblomster.

Alt er muligt, også tyl og balloner med helium (som altid er spændende at få ned igen…). Vi tager dog et mindre gebyr, hvis noget skal sidde i loftet, for her er langt op og så skal vi op og kravle.

Vi kan desværre ikke spille op til fest, så I skal selv booke DJ, band og udstyr, men vi kan sagtens spille hyggemusik under middagen.

Vores smukke gård er brostensbelagt, faktisk helt ind til døren. Derfor anbefaler vi ikke rød løber fordi stenene udgør et for ujævnt underlag til at løberen kan ligge pænt.

Smedien har egen konditor

Wojciech er vores dygtige konditor og kagekunstner. Og også vores bordkort-konditor! Vi tilbyder nemlig at lave delikate og dekorative bryllupsbordkort, f.eks. i bisquit og marcipan, et øjeblikkeligt stemningsgivende indslag ved bordene.

Ud over bordkortene mestrer Wojciech også de lækreste bryllupskager. Vælg mellem tre ’grundsmage’, f.eks. en Velvet med cheese-creme med hvid chokolade og crunchy top, som I kan pynte præcis som I vil have den, f.eks. ud fra et foto.

Vi laver også gerne de små ’wedding favors’, altså gaverne til jeres gæster, f.eks. en lille pose petit fours med navnet på gæsten på posen. Og vi kan også lave jeres monogram i chokolade til toppen af bryllupskagen - ja sågar jeres invitation. Og endelig tilbyder vi at fremstille et stempel af jeres mongram som kan pryde desserten. Chokoladen kan pyntes med spiselig maling i f.eks. hvid, guld og sølv. Eller dét, der nu passer i jeres bryllupstema.

Og hold så en romantisk bryllupsfest!

Herfra er det ’bare’ at slippe kontrollen, vi har den! Så fest bare løs! Bryllupskagen serveres på et træbord ved pejsen, som ryddes, når I er klar til at danse. Og har I altid drømt om at danse brudevals under en stjernemættet himmel, klarer vi selvfølgelig også det. Med et knips med fingrene (og et tryk på kontakten) forvandler loftet sig til et mylder af stjerner og får selskabet op i forrygende festgear!

Og når så Niels W. Gades Brudevals for længst er trådt og festen lakker med enden, kan I trække jer tilbage til jeres værelse på den anden side af gaden med panorama-view over byen. Og vågne som hr. og fru til dagen derpå-Champagnebrunch og gaveudpakning i herlig, afslappet urban stemning med resten af selskabet her i Smedien.

I kan naturligvis også spise morgenmaden på hotellet. Og så hjælper vi jer gerne over med gaverne efter festen.

Vinterbryllup i Smedien

Har I lyst til at kaste jer ud i noget vintervildt og anderledes, indbyder Smedien i dén grad til et yderst stemningsfuldt bryllup i årets mørke måneder! Vintermørket klæder nemlig vores enestående, karakterfulde rammer og entreen hertil i byens farverige lys fås ikke bedre. Hold det smukkeste vinterbryllup og lad fakler, bålfade og lyskæder stråle om kap med jer (også selv om det ikke når jer til sokkeholderne!).

Smedien ligger supercentralt, bare et par minutters gang fra Aarhus banegård, Kombardo, busser og letbane. Og her er masser af P-pladser tæt på i Bruuns Galleri eller på Frederiks Plads.


Ring eller skriv til vores Event Designere og -koordinatorer, hvis du vil booke Smedien eller ønsker en fremvisning.

86 20 88 00 / info@centralvaerkstedet.dk