amp template

Fra historisk jernbaneværksted til oplevelseshus

Et særligt charmerende sted i særlige sjældne omgivelser

Centralværkstedet og Smedien minder om gamle, engelske auktionshaller. Her møder historiens vingesus den moderne verden. Stedet er på en gang råt og urbant men emmer af charme. Som gæst glemmer du hurtigt, at du står midt i centrum af byen. Her får gæsterne en anderledes oplevelse, hvor man begejstres over køkkenets store kvaliteter, medarbejdernes tilgang og håndtering af små såvel som store arrangementer samt den unikke følelse af at være meget privat midt i byen.

Centralværkstedet og Smedien er placeret lige i centrum af Aarhus, og er nabo til både Bruuns Galleri, Aarhus Banegård og Comwell Aarhus. Et stenkast herfra ligger desuden Aarhus Rutebilstation. Der er altså kun meget få meter at gå for møde- og konferencedeltagere, der benytter offentlig transport. 

Desuden er det tæt på Aarhus Lufthavn, vandflyveren til Sjælland og Molslinjen. 

Faciliteter
• Stor gårdhave 
• Balkon i Centralværkstedet som kan bruges til lounge, velkomst, udstilling eller fotovæg 
• Mulighed for opbygning af loungeområde 
• Stuk og højt til loftet 
• Frit udsyn til åbent anretterkøkken 
• Gode anretterfaciliteter  


Mere info?

Ring og hør nærmere på telefon (+45) 8620 8800
eller send os en forespørgsel

Smedien loft
Centralværkstedet
Loft Smedien
Historie
Jernbaneværkstedet – som Centralværkstedet oprindeligt hed – blev etableret i år 1862 af det engelske entreprenørfirma Peto, Brasey og Petts, da den første jernbane i Jylland 'Aarhus-Langå-Randers' blev etableret. Da DSB blev stiftet i år 1880, fik værkstedet navnet De Danske Statsbaners Centralværksted – i daglig tale Centralværkstedet.  

Centralværkstedet var i mange år en af de vigtigste arbejdspladser for Aarhus og i år 1949 var der ca. 1.850 ansatte på værkstedet. Efter år 1949 faldt antallet af ansatte langsomt, og i år 1990 blev Centralværkstedet delvist nedlagt. I år 2009 besluttede DSB at lukke og sætte lokalerne til salg.
Siden da, har Centralværkstedet været brugt til flere forskellige ting – bl.a. til salg af tøj og møbler.
Centralværkstedet har selvfølgelig undergået en række forskellige istandsættelser gennem sin levetid, men i foråret 2012 blev Centralværkstedet sat i stand, så akustik, varmeanlæg og køkkenfaciliteter var optimale til koncerter, events, konferencer og private arrangementer.
 
I april 2012 blev dørene så endelig slået op for byens nye oplevelseshus, hvor lækre omgivelser og serviceminded medarbejdere sørger for, at alle der træder indenfor dørene i Centralværkstedet får en dejlig oplevelse. Comwell overtog stedet i december 2016.
Adresse

Centralværkstedet
Værkmestergade 9
8000 Aarhus C

Smedien
Værkmestergade 7
8000 Aarhus C

Kontaktinfo

Email: info@centralvaerkstedet.dk
Telefon: (+45) 8620 8800
CVR. nr.: 32324436

Telefonisk henvendelse i hverdagene skal ske i tidsrummet fra kl. 09.00-17.00